Contact

adolphe sax atelier

Office & Showroom

verkoop & revisies

In een mooi art-nouveau pand in Brugge zijn onze huidige Adolphe Sax & Cie office en showroom gevestigd. Vlot bereikbaar met de auto en gratis parkeren, èn op wandelafstand van het treinstation.

Hier bent u van harte welkom om ons ruime assortiment Adolphe Sax & Cie saxofoons® te bekijken en bespelen. Uiteraard geven we graag uitleg en advies. Ook voor reperatie of revisie van uw huidige saxofoon kunt u bij ons terecht.

EDM_5557

Adres

Adolphe Sax & Cie
Gistelsesteenweg 97
8200 Sint-Andries
Brugge, België

AANDACHT: We gaan verhuizen (we zijn trouwens op zoek naar een nieuwe locatie!). We mikken op de zomer. Gelieve dus binnen een paar maanden het adres te controleren als je langskomt.

Openingstijden

WE MOGEN TERUG OPEN!  We hebben een Sax Sterilizer gemaakt en steriliseren dus alle instrumenten en mondstukken na gebruik.

Maandag & Woensdag
14:00-18:00 uur
Zaterdag 13:30-17:30 uur
Dinsdag, donderdag en vrijdag enkel na afspraak
Gesloten op zon- en feestdagen.

ZATERDAG 15 AUGUSTUS 2020 GESLOTEN

Contact

BE +32 497 55 55 85

Contactformulier

Social Media

Vragen

Vraag

& antwoord

Heeft u een vraag? Wees zo vrij om die te stellen. Vaak terugkerende vragen zullen we hier reeds beantwoorden.

Mail naar info@adolphesax.be

Dinant – Brussels – Paris – Bruges” – hebben jullie effectief 4 vestigingen?

Dat is (nog) niet het geval. De opsomming van de 4 steden staat voor de reis die Adolphe Sax gemaakt heeft:

Hij is geboren te “Dinant”, groeide op en ontwikkelde de saxofoon in “Brussel”, week uit naar “Parijs” om het Franse leger uit te rusten met betere instrumenten, bracht er zijn saxofoon in productie. In 1894 blies hij er zijn laatste adem uit op 79 jarige leeftijd.

“Brugge” is de plaats waar “Adolphe Sax” aan zijn 2de leven begon, toen op 27 september 2012 aangekondigd werd dat er terug saxofoons zouden gebouwd worden onder de naam “Adolphe Sax & Cie”.


Wat met die “& Cie” in “Adolphe Sax & Cie”?

De “Cie” staat voor “Compagnie” en kan je vrij vertalen als “partners”. “Adolphe Sax & Cie” was ook de naam van Adolphe Sax zijn eerste eigen bedrijf. Voorheen werkte hij onder de vleugels van zijn vader.


Zijn de saxofoons al 100% “Made in Belgium”?

Hoewel we ondertussen al zover staan dat we “Made in Belgium” op onze instrumenten mogen zetten, worden nog niet alle onderdelen in België gemaakt. Het is al ruim 60 jaar geleden dat hier saxofoons werden gemaakt. Alles van nul terug opbouwen kost tijd, research en veel geld. Hoewel tegenwoordig geen enkel merk hun saxofoons nog 100% in eigen land maken, is het wel de bedoeling om met onze instrumenten tot dat punt te komen.

 

Winkels

Winkels

Official

Dealers

De Saxofoonwinkel
Grote kerkhof 30-32
7411 KV Deventer
Nederland
Tel. 0570 612 844
www.saxofoonwinkel.nl

Behalve onze showroom in Brugge (België),
zijn er meer Adolphe Sax & Cie dealers.

Het “Adolphe Sax & Cie – official dealer” certificaat is een keurmerk en biedt de garantie dat u naast een verkoopspunt van onze instrumenten, ook kan rekenen op een uitstekende na-verkoop service.

Alle zorgvuldig geselecteerde en erkende dealers onderschrijven een samenwerkingscode en zullen onze instrumenten aan dezelfde voorwaarden en garantiebepalingen aanbieden.

 

Dealer worden

rosa-vertical-alt-2

Adolphe Sax & Cie
* Koop op afbetaling

* (Frans)

* (Duits)

* (Engels)

* (Spaans)

* (Portugees)

* (Russisch)

* (Chinees)

* (Japans)