Phil


Phil

Hoewel ik geen noten kan lezen is het reeds 50 jaar dat weet hoe ik muziek moet maken en beluisteren. Ik was al 2 jaar op zoek naar een alt saxofoon met een klank die er voor zorgt dat je de hele nacht wil opblijven en doorspelen om iedereen te laten meegenieten.

Ik heb heel wat saxofoons geprobeerd: vintage saxofoons, een beroemde Fransman, een handgemaakte Duitser, Italianen en Japanners, maar ze misten dat extraatje, een beetje ziel. Deze “connectie” in de fysieke zin, “samen vibreren” als het ware. Ze waren goed, maar………..Dat is totdat Karel me bezocht om 3 verschillende afwerkingen van zijn Adolphe Sax & Cie alten te laten testen.

De vintage (Dinant) met een nostalgische look en klank. De donker goudlak (Paris) in de mooiste traditie van top saxofoons. De verzilverde uitvoering (Brussels) met extra projectie, zuiverder, een match vanaf de eerste noot. Gemakkelijk te bespelen

Mijn exemplaar heeft zijn pakkende , krachtige en catchy klank, maar ook vlot te bespelen op een zeer zacht volume – maar het is de MIJNE!

Karel, bedankt voor je prachtig idee om op deze manier een Belgisch vlaggenschip opnieuw nieuw leven in te blazen.